Thuiswerken tijdens het corona virus

Heel veel mensen werken op dit moment thuis of krijgen online onderwijs. Voor sommige mensen is dit niet nieuw en voor andere juist wel. Mensen missen het contact met elkaar of vinden het moeilijk om structuur te vinden.

Als vitaliteitscoach wil ik jullie graag de volgende tips meegeven:

  • Zorg voor rust, reinheid en regelmaat.
    Dit doe je door op dezelfde tijden op te staan, te eten en naar bed te gaan.

  • Persoonlijk contact met mensen is helaas niet mogelijk maar bel elkaar wat vaker of maak gebruik van Skype of Whatsapp, om toch je sociale contacten te onderhouden.

  • Bewegen, zorg voor voldoende beweging. Maak met dit mooie weer een wandeling, maar vermijd het contact met andere. Het heerlijke lente weer waar we de komende tijd mee te maken hebben is een geschenk. Mensen worden er blij van en krijgen vitamine D binnen door de zon.

  • Voeding. Let op je voeding, eet veel groenten en fruit en drink regelmatig water. Het liefst warm water. Dit is goed voor de spijsvertering.

  • Ontspanning. Zorg voor voldoende ontspanning. Dit is voor iedereen persoonlijk. Dit kan een hobby zijn, wandelen, meditatie, film kijken. Kies iets waar jij energie van krijgt.

  • Maak eventueel een schema voor jezelf waar je bovenstaande punten in opneemt inclusief het thuiswerken of leren.

hart in boomOok wil ik graag stilstaan bij alle mensen die goed werk verrichten om andere mensen te helpen. Denk aan mensen in de zorg, onderwijs, politie, brandweer, ambulance personeel, supermarkten en nog vele andere beroepen. Daarom wil ik iedereen een hart onder de riem steken en heb daarom voor deze foto gekozen die ik vorig jaar tijdens mijn vakantie heb genomen.

Vitaalcoach Chantal
Voor duurzame inzetbaarheid